Lidt om Mette

Ved siden af mit civile erhverv har jeg arbejdet med at tegne og male i mange år - faktisk lige siden jeg har kunnet holde på en blyant. Jeg kan ikke lade være. Jeg finder stor inspiration i naturen, dens skønhed i detaljen, elegance og harmonien. Den uspolerede natur er min favorit, det er sjældent mennesker eller menneskeskabte ting der dukker op på mine billeder. Da jeg også altid har været tosset med heste er disse naturligvis blevet et yndlingsmotiv.

Kunstnerisk udannelse? Mest autodidakt, lettere miljøskadet da min mor også maler, og har været på diverse kurser og højskoler, bl.a. Snoghøj og Langelands kunsthøjskole. Bl.a. modtaget undervisning af Birgit Langborg og Karen Gabel.

Jeg er opvokset i Birkerød, men har boet i Fredensborg i de sidste mange år.

Den korteste vej mellem mennesker siges at være et smil, og det giver mine små, sjove tegninger ofte anledning til. En tegning siger ofte mere end mange ord. En tegning kan også et symbol, og i den forbindelse har jeg tegnet logo til flere foreninger, bl.a. Birkerød Rideforening, islandshesteklubben Villingur og Dansk Palominoforening. Har været fast tegner for Birkerød Rideforening siden jeg var 12 år gammel (og det er snart længe siden!).

Mit kunstneriske talent kan bruges i mange sammenhænge, for eksempel også til at udsmykke kager. Det kan være pænt og stilfuldt, men hellere sjovt og utraditionelt. Og så skal det naturligvis også smage godt ellers er der ikke noget ved det.

Og den nydelige, mørke herre ved siden af mig på forsidefotoet? Det er Matti, Min elskede gamle hest som jeg desværre måtte sige farvel til i 2009, i en alder af næsten 25 år. Han var en stor personlighed og var højt elsket. Vi kendte hinanden i snart ti år og har haft mange gode skovture. Min yndlingsmodel på malerier og tegninger.

Medlem af kunstnergruppen Safran samt af kunstnersammenslutningen Aktiv Kunst (Hørsholm).

Har bl.a. udstillet:

Danske Bank, Fredensborg

Fuglsanghus, Hørsholm

Trommen, Hørsholm

Hørsholm Sygehus

VUC, Helsingør

Coloplast A/S

Patentdirektoratet

Restaurant Golfen, Fredensborg

Heri Rideudstyr

Humlebæk Bibliotek